Välkommen in!

fredag 22 mars 2013

Just another day..

Hej igen!
Det har varit ett kort uppehåll på bloggen, har varit sjukledig nu över en vecka, orsaken går jag inte in på här. Inspirationen har igen varit noll, men lite smått har jag fått gjort i alla fall.
Hittade för en tid sen två krukor på loppis för en väldigt billig peng, såg potentialen :) i dem men är inte säker om jag blev nöjd med slutresultatet. Det positiva är väl att man kan måla om dem ifall det visar sig att jag inte gillar dem som de är nu :)


När jag nu då låg däckad på soffan så kunde jag ta till virknålen :) Hittade på en blogg beskrivningen till en virkad fågel som jag bara MÅSTE pröva virka.
MEN, hade varken så liten virknål eller virkgarn, så tog till yllegarn och större virknål och resultatet blev en betydligt större fågel än vad jag tänkt....
Sen kom jag på att påsken faktiskt snart är här, jag hade ju tänkt torrtova fåglar, (kan ju inte kalla dem kycklingar när de inte blev gula).. Hade börjat med dem redan för lääääääääääänge sen men vingarna, ögonen och näbbarna fattades. Nu är det endast ögonen kvar, men funderar fortfarande av vad jag ska fixa till dem..
Här är i alla fall nu de ögonlösa flygande bollarna som ska hänga i mitt påskris (om jag nu kommer så långt som att hämta in dem).
Nåt annat extra har här inte hänt. Hoppas verkligen på att kunna gå på jobb på måndag, det börjar bli långtråkigt att bara gå hemma.
Hoppas ni mina läsare har hållits friska och gör det också i fortsättningen för det här är ju inget roligt!

Nu ska jag gå och gröva i pysselskåpet, ifall jag skulle få någon skoj ide' igen!
Ha det gott, kram!

måndag 11 mars 2013

Learn from yesterday....

Så var det måndag kväll! Måste säga att jag haft en fruktansvärt tung dag på jobbet, men orkade i alla fall få klart mitt lilla projekt efter att leran torkat! :)
Har länge kollat in alla wallstickers som finns, föll för en som i mina ögon stod ut från mängden. Dock inte hur den såg ut ( stor och mörk) men budskapet som gavs.
SÅ jag beslöt mig för att göra en egen version av den :) Ni får gärna lämna en liten kommentar om vad ni tycker, själv är jag rätt så nöjd med slutresultatet efter många långa timmar.


Ska ännu försöka hitta ett band som matchar, alternativt ett spetsband att hänga upp dem i fönstret med!
Så bara måste jag fixa ett Välkommenhjärta till min dörrkrans när jag nu hade mina färger framme, HÄR alla pysslare kommer ett litet tips på hur man kan göra i brist på bättre system.
 Hmm en lite dålig bild, men har min telefon på service och har en gammal i bruk så man kan väl inte kräva så mycket :)


Nehhej, fick då inte bilden vänd rätt här heller, men ville måla hela hjärtat på en gång så tog ett nyckelband och hängde upp hela härligheten i min kökslampa för att torka. Väldigt praktiskt ifall det är jobbigt att få loss bandet och man vill göra några finjusteringar på det målade objektet. Ett litet tryck och objektet är löst :D
Ser inte så vidare extra ut i text men den sena natten jag kom på denna lösning tyckte jag det var väldigt smart :)
Det var allt för denna gång, nu ska jag njuta av tystnaden en stund!
Ha det gott, kram!
onsdag 6 mars 2013

ÅH! Vilken lycka! Märker att inspirationen börjar komma tillbaka! Månne det har något med min klagovisa i senaste inlägget att göra?
Nå, om det faktiskt är därför så är jag nöjd för att det funkade :)
Fixade på måndagkväll sådana här:
Har länge haft en id'e i huvudet om vad det ska bli av de här, men eftersom jag inte fått utskuret hjärtan tidigare så har det inte blivit nåt av den heller. :) Hjärtanen är skurna ur lera, de ska lufttorka ( tar tydligen lääääääääääänge) och nu vill jag forstätta med dem genast, men NEJ de har knappt torkat i kanterna...
Jaja, det tar väl sig, förr eller senare.

Igår köpte jag en tidning som hette Koristeelliset kakut. Kunde inte lämna den i Valintatalo eftersom man fick två rosa kakformer i form av fjärilar, kakglitter och ett kartongkakfat på köpet. Kostade endast 2,95!
Hann bara in genom dörren så frågade kidsen redan om vi kunde baka fjärilskex. Hade inte hjärta att säga nej till dem, fastän jag själv inte för tillfället ska äta sött.
Sagt och gjort, jag fixade till degen, kidsen skötte utbakningen, sen in i ugnen och sedan skulle det ju ännu vara GLASYR... Suck och pust... Men som tur var hade jag jordgubbsflorsocker i skåpet så jag inte behövde gräva fram livsmedelsfärgerna.
Här är resultatet:
 
Måste erkänna att jag bara var tvungen att smaka på ett kex. Och jo visst var de goda, men ska försöka låta bli resten!
Ha en trevlig onsdagkväll, Kram!

söndag 3 mars 2013

Funderingar..

Jahaa..  Här sitter jag då igen med samma funderingar som nästan alla andra dagar flera veckor.. Hur hinner/orkar alla bloggare skriva inlägg, ta bilder, fixa och greja hela tiden? Vart försvann min egen inspiration?
Jag avundas er energiska underbara bloggare som skriver era inlägg för att vi "lata" ;) bloggare har nåt att läsa då kvällarna blir långtråkiga.
Jag säger inte att jag inte skulle fått massor med fina ide'er om vad jag skulle kunna/vilja göra, MEN sen kommer jag till slutsatsen, ääh inte idag, imorgon har jag mer ork.
Tänk om det skulle vara så enkelt som att bara stiga upp från det alltför bekanta soffhörnet och faktiskt göra något kreativt.
Hoppas verkligen att solen får fram min saknade energi så jag oxå har nåt att lägga upp på bloggen..
Jaja det här blev ett litet klagobrev idag, MEN nu har jag i alla fall skrivit ett inlägg som så många väntat på så det borde väl bli ett plusspoäng i alla fall, eller? :)
Ha det gott, ska verkligen (igen) försöka skärpa mig..
KRAM!