Välkommen in!

lördag 17 december 2011

Julafton om en vecka!!!


Oj oj oj, hur Kan det gå så fort? Hur hinner ni alla bloggvänner med ert julpyssel och grejande? Kom idag på att godiset inte heller är fixat än.. Jo jag har klart allt som ska köpas men det hemgjorda... Nå när jag steg upp i morse satte jag igång med "storkök". Har nu fixat min egen version av pussar ( hittade ett superenkelt recept). Har dock inte smakat på dem än då chokladen fortfarande stelnar. Sen blev det också lite mandelkrokant och en mjuk pepparkaka när jag hade tid över :) Hade tänkt fixa mandelkola också men hade missat på mandelpåsen så jag kom hem med mjöl istället för spån, så det får vänta till en annan dag!
Mandelkrokant

Pussar
Ah, för att inte glömma Luciadagen så blev kransarna en succé. Alla inblandade var nöjda över kransarna eftersom det inte finns att köpa i plast mer. 
Nu tror jag att jag ska kila över till butiken i alla fall och köpa mandelspån så jag får pröva det receptet också!
Ha en skön lördagskväll! Kram

fredag 9 december 2011

Snö...

Jahaa, att så här den här gången! Har idag erbjudit mig att binda två lingonkransar till luciatåget på jobbet. MEN tänkte visst inte på att de lovat snöstorm tills idag, så imorgon blir det väl att ta spaden med för att gräva fram riset till dem :) Äh, vad gör man inte för arbetsplatsen, i synnerhet som jag egentligen inte alls har något med hela det stället att göra ....
Jo men visst, jag gör det så gärna!
Skulle också behöva fixa klart julkorten för i år men kanske jag får inspiration till det också nu på veckoslutet. Ska nog baka dagistanternas julklappar med barnen + yngre barnets kompis med mamma, men veckoslutet är ju långt eller?
Hade tänkt lägga upp pepparkakshuset vi fixade igår, men det projektet slutade med en hög husbitar i tusen delar, så tyvärr.. Men skaffade ny (a) byggsatser idag, och min kompis lovade hjälpa mig med att få ihop dem så kanske det kommer en bild snart i alla fall.
Har inte hunnit pyssla något på jääättelänge, kliar in fingrarna men har inte tid. När hinner ni alla underbara pyssliga bloggare göra allt? I synnerhet nu inför jul? Behöver energi och lite tid för mig själv så jag kanske skulle få nåt gjort.
Ha en mysig kväll, kryp under filten med en mugg glögg och lyssna på stormen! Det tänker jag göra :)
Kram

tisdag 6 december 2011

Roligt värre :)

Oj så dagen gått fort idag! Här har det bakats pepparkakor i mängder, dekorationerna har också fixats. Kidsen har varit med hela dagen i köket, vi har haft hur roligt som helst! De skulle visserligen ha orkat ännu längre, men mammas energi tog slut, och då tyckte kidsen de inte heller ville fortsätta.
Börjar faktiskt ha allt under kontroll till julen nu, endast limporna, konfekten och osten fattas. Joo julklapparna också förståss, men maten är viktigast, eller hur? ;)
Men här kommer i alla fall nu de utlovade bilderna på blomsterarrangemangen:
Här finns då två vita och två röda hyacinter med vitmossa. Visste inte det fanns röda över huvudtaget, så tyckte det kunde vara skoj att se hur de ser ut när de blommar :)

Här står mina underbara julrosor, några röda dekorationsäppel för att pigga upp det hela :)
Ah höll på att glömma takkransen! Här kommer en bild på den! Beklagar att bilderna idag igen är suddiga, men jag är alltid lika sent ute med att ta dem...
Ha en skön fortsättning på självständighetsdagen! Själv ska jag ta lite glögg och en pepparkaka eller två ;)
Kram

måndag 5 december 2011

Förlåt så mycket!

Hjälp, vart tar all tid vägen? Just var det början av november, har tappat bort en månad... Massor att göra, så lite tid. Julklappar som ska fixas eller köpas, pepparkaksbak, julmat osv. Men egentligen klagar jag inte, älskar att fixa till jul! (om någon av er läsare har tips på julklappar/gåvor till föräldrar/far och morföräldrar tas de tacksamt emot) Bloggen kommer tyvärr att bli lidande nu före jul, men det får ni alla ha överseende med! Men har hunnit med lite pyssel mellan varven i alla fall. Några lingonkransar har det blivit
Lite sneda visst :) Blev fyra stycken, men gav bort två av dem.
Vår adventsstake ser ut så här i år
Bilderna blev visst lite gråa idag, men när det är så mörkt ute och lampskenet inte hinner till, så kan det inte hjälpas..Ska försöka lägga in bilder på takkransen och blomarrangemangen imorgon.
Ha det bra, kram!